Mensen die ik herinner uit mijn HTS tijd.


De mensen op de foto, van links naar rechts:

Naam Roddel
Marie van de Voort Marie kwam uit Uden en had in de vakantie iets uitgehaald in het paleis van keizerin Sissie.
Cor Luikcx De voetballer uit Valkenswaard.
Marc Allessie Zoon van een groot stukadoor uit Hilversum. Alternatief en ongebonden. Heeft nu een toppositie als milieuridder want hij doet in emissierechten.
Jack Droog Jack is op 15 december 2010 overleden aan blaaskanker. Het ga je goed, vriend! Jack kwam uit Bussum meen ik. Altijd samen met Marc Allessie. Er past maar 1 woord bij Jack: flamboyant. Jack is nu directeur van ATM in Moerdijk en doet daar veel goed werk. Ik ben er trots op hem gekend te hebben. En ja: het was flauw van mij om hem een pakje blauwgum kado te doen.
Ad Habraken Zie hieronder
Walter Spierings Walter kwam uit Oss van de laboratoriumschool. Die afstand was te groot dus ging hij op kamers in Eindhoven. Door de drank en de vrijheid werd ie een ander mens. Het is nu DE autoriteit in europa op gebied van lasers, hologrammen en snelle computers.
Wil Smutsers Wil was ineens weg
Sjef Cornelissen De voorzitter van het heukerscollectief uit Bladel. Haalde altijd 10-en voor alle vakken.
Chiel Deysselbloem Chiel en ik zaten naast elkaar bij natuurkunde
Henk de Koning Henk kwam uit Ammerzoden en werkt tegenwoordig bij Philips op het Nat Lab. Als je daar op je 52 nog werkt, dan zal je toch wel iets goed doen.
Klaas Spoelstra Zoon van de dominee. Reed in een lelijke eend. Aardige knul. Heeft me een aantal keren een gouden tip gegeven op practica. Is nu gepensioneerd dominee.
Gertjan Steyven De achternaam zegt het helemaal
Paul Vermeulen Zoon van een koekjesbakker uit Reusel. Of zoiets. De siamese tweeling van Sjef. Haalde ook altijd hele hoge punten.
Ton Bol Kwam uit Oisterwijk. Vaste maat van Rinus Huybregts.Naam Wat achtergrond  
Marc Allessie Marc is ondertussen een hoge aap in de emissierechtenboom. Van Rene heb ik vernomen dat Marc wel een pak aan heeft maar toch een oude vos is gebleven. Zijn streken heeft ie nog steeds.
Hermine Barten Hermine heeft niet bij me op de HAVO gezeten. Hermine heeft bij me op de HTS gezeten in Eindhoven.

Ik was verkikkerd op Hermine maar het was een tik van me dat ik dat niet zo goed durfde toe te geven tegen mensen die ik iedere dag zag. Op de HTS dus. En dus halen we dat nu even in.
Hermine was de dochter van een kastelein uit (ik meen) Horst America.

Hermine was in C2 ineens weg. Jammer. Ik heb d'r heel erg gemist maar niet zo erg dat ik ook maar ooit eens een kaartje heb gestuurd naar het (waarschijnlijk enige) cafe in haar woonplaats.

Rene Benders Als ik me goed herinner is Renee na de HTS naar de universiteit van Groningen gegaan om door te studeren. Hij werkt er tegenwoordig wel, in ieders geval. E-mail adres bekend.
Wil van den Berg Iedere dag op en neer vanuit Nederweert.
Tonny van Buul Tonny was het andere meisje op de HTS Scheikunde in Eindhoven. Ze heeft het diploma gehaald, met evenveel moeite als ik. Ik heb nog wat contacten met haar gehad tot 1982 of zo. Ook op de reünie van 1989 in een trendy bar in Eindhoven heb ik haar nog een keer gezien. Daarna nooit meer.
Er is een Tonnie van Buul op LinkedIn maar die zit in de banken business... Achteraf bleek ze dat te zijn...
Wim van Daal Zat in de makkelijke klas. Had ik ook moeten doen.
Hans Dalderop Aardige jongen. Beetje simpel. Hij schijnt zijn bul gehaald te hebben aan de TUe. Volgens Yahoo is dit hem: https://yp.phys.tue.nl/showemp.php/44 . Zelfs de foto is nog wat ik me ervan herinner.
Jan van Dijk Jappie, voor intimi. Erg in de here. Wel een aardige vent. Nooit meer iets van gehoord. Is vast boos op me omdat ik het methyleengeel leverde dat Henk in zijn apparaat kieperde...
Ignas van Dommelen Kwam niet, zoals zijn naam vermoedde, uit Dommelen maar uit een gehucht achter Veghel waarvan ik de naam vergeten ben (Vorstenbosch, schiet me nou te binnen).
Hub van der Donk Onze ex-commando. Was ineens verdwenen na de herfstvakantie in C4. Ik denk dat ie er niet meer tgen kon in de schoolbanken. TOEN kon ik dat niet begrijpen. Een jaar later wel.
Er zit een Hub van der Donk op LinkedIn en ik heb er contact mee gehad. En hij is het.
Twan van Dorst Twan had zijn naam mee. Werkt tegenwoordig bij Goudsmit Magnetics in Aalst-Waalre, als het goed is.
Jack Droog Rest in peace Jack (15-12-2010). Als directeur van Afval Terminal Moerdijk heeft ie het niet makkelijk gehad. Een klein compliment van mijn kant: ik beschouw Jack als het beste voorbeeld van een engineer (https://fruttenboel.verhoeven272.nl/filosof.html) .
Ad Habraken De Toon. Mijn tegenpool. Wel een eerlijke vent. We hadden nogal eens meningsverschillen maar De Toon is niet gemeen. Als je een goede vriend zoekt, moet je na hem ophouden.
De Toon werkt nu bij Philips, dus die moet te vinden zijn: voornaam.achternaam@philips.com doet het hem meestal wel. Ik heb contact gehad dus ik heb een echt E-mail adres.
Pedro Hermkens Er loopt een Pedro Hermkens rond bij Organon in de educatieve hoek. De man is rond de 50 dus het zou kunnen....
Jan van Hooff Jan en ik waren op de HTS onafscheidelijk. Daarom heb ik hem ook naderhand nooit meer gezien denk ik.
Ad Kersten Werkte voorheen bij AMP in Den Bosch als QA functionaris meen ik. Langs niks meer van gehoord.
Henk Krekels Henk werd pappa in 1978 en moest dus trouwen terwijl ie nog op de HTS zat. Zo ging dat vroeger. Henk was mijn 'partner in crime'. We wandelden vaak van het ene gebouw naar het andere tussen de middag. En we hebben samen het experiment van Jappie verziekt door methyleen-geel in zijn apparaat te kieperen tijdens de demonstratie.
 Henk en ik hadden op vrijdagmiddag de chocoladenbollenclub. Om de beurt haalden we dan twee chocoladebollen bij de bakker om de hoek (pand Frederiklaan). Ook Henk werkt bij Philips en zou dus traceerbaar moeten zijn.
Arend Kroes Onze botte fries uit de polder. Had wel zijn charme.
Tonny Lemmens Klein van postuur. Goedlachs.
Frans Moorman Of was deze klein van postuur en goedlachs? Getraceerd. E-mail en post adres bekend bij de redactie.
Clemens Metternich Telg uit een zeepfamilie. Moet dus op te sporen zijn.
Rene de Nier De naam komt me bekend voor. De rest niet. Ik herinner me dat ie destijds naar Noorwegen ge-emigreerd is. Mogelijk dat Gerard er nog contact mee heeft.
Jos van Pelt Hij kwam uit Tilburg. Dus zou ie te traceren moeten zijn. Iets weerhoudt mij daarvan.
Twan van Roy Samen met Ruud waren ze op stage in de Amazone. En hun stageverslag werd gestolen in de bus door Bolivia. Of dat klopte zullen we nooit weten.
Gevonden via Linkded-In. Hij werkt bij Oce.
Joop Schouten Joop kwam uit Andel. De Kriel (ex Fuji-collega) kwam daar ook vandaan. En dus zijn ze traceerbaar.
Jan Simons Broer van Heintje neem ik aan. Kwam uit Limburg en was TOCH een aardige vent....
Klaas Spoelstra Zoon van de dominee en tegenwoordig zelf succesvol dominee. Klaas was destijds een aardige, spontane, eerlijke man. En hij is niks veranderd! E-mail adres op file!
Olav Steinebach Olav had een Canon spiegelreflex camera. Ik niet. Ik had een practica en wilde een Minolta. Dankzij Olav ben ik in donkere kamers geinteresseerd geraakt. Zeer spontane jongen in die tijd. Hij is tegenwoordig biochemicus aan de TUD. Niet slecht.
Ruud Sowka Ruud en Twan zijn samen naar de Amazone geweest. Ruud schijnt daar nog regelmatig te zitten want hij werkt ergens als oliespeurder voor een maatschappij. Zegt men.
Gerard Uittenhout Gerard woont en werkt in Limburg, bij DSM. Tot begin 90-er jaren hebben we contact gehouden. Daarna zijn we ieder onze eigen wegen ingegaan. Maar de namen en geboortedata van zijn kinderen staan nog steds op mijn verjaardagskalenders.
Dick Verploegh Met Dick heb ik (op onregelmatige basis) geregeld contact gehouden. Dick woont en werkt in Den Haag. Hij heeft zijn kansen gezien en gepakt. Ik zou nog veel van hem hebben kunnen leren. Als ik niet zo eigenwijs was.
Marie van de Voort Woont en werkt in Den Haag. Dick ziet en spreekt hem wel eens. Gegevens bij mij bekend.
Martien van der Wielen Begin jaren 80 werkte Martien bij een printplaten fabrikant. Maar nu...
Wil Winters Wil doet iets met strontvergisting meen ik. Gas maken uit afval. Moet dus te traceren zijn als je kan zoeken met Yahoo en Goochel.
Jan Wolterink Jan en ik hebben een paar jaar samen gewerkt bij Fuji (op dezelfde afdeling) alwaar we het beruchte duo vormden: O-Jan en o-Jan. Wat er ook gebeurde, in het openbaar vielen wij elkaar NOOIT af. Dat paste niet in die organisatie. Na 1990 zijn we uit elkaars leven verdwenen. E-mail adres gevonden via Linked-In.
Hans van der Zande Doet iets bij Fuji. Ik heb er mee op dezelfde afdeling gewerkt. Laten we het zo zeggen: ik had interessantere collega's. Maar dat komt waarschijnlijk doordat ik altijd tussen het voetvolk vertoef.

Nostalgie....

Het zal ten overvloede zijn, want als je hier bent, dan weet je dat ik Jan Verhoeven ben. Wie dat is kun je zien op de fotootjes. En ik zal wat meer over mezelf vertellen hier.
Ik ben in 1956 in Oisterwijk geboren. Ik heb eerst op de Maria kleuterschool aan de Moergestelseweg gezeten, en ben daarna 6 jaar naar de Johannes de Doperschool gelopen. In 1968 ben ik naar de middelbare school gegaan. En omdat mijn ouders niet wilden dat ik naar dat verderfelijke Tilburg zou gaan, moest ik naar Boxtel.

Aangezien ik op de CITO toets weer eens de sterren van de hemel had gespeeld werd aan mijn ouders verteld dat ik heel slim was. Ik heb het resultaat van die toets nooit in mogen zien (ik zou er verwaand van kunnen worden!) maar later heb ik vernomen dat ik een IQ in de orde van grootte van 140 heb.
Het gevolg was dat ik in 1968 naar het JRC in Boxtel ging. Dat was te hoog gegrepen voor een 'farm-dude'. De overgang was te groot van boerenschool naar brugklas van een veel te grote middelbare school die dat jaar net in een nieuw gebouw terecht was gekomen.

Dus werd mij verzocht om mijn geluk vanaf 1969 te gaan beproeven op de Bracbant HAVO te (eveneens) Boxtel. Want Tilburg was nog steeds even zondig als voorheen.
Op de Bracbant HAVO heb ik vier jaar doorgebracht. Vier jaren met wel en wee. De vervelende dingen heb ik grotendeels uit mijn geheugen verdrongen en een deel van de leuke dingen koester ik meer en meer sinds ik de 50 met rasse schreden nader (dat was toen, ondertussen ben ik al 52+).

Ik denk nog vaak terug aan een aantal hele leuke meiden. Meiden die OF voor mij onbereikbaar waren, of meiden die ik toen niet zag zitten. Iets waar ik al jarenlang spijt van heb. Dat ik ooit zo puberaal en kinderachtig heb kunnen zijn. Het steekt me.
Daarom zou ik nog wel eens met een aantal van deze mensen in contact willen komen. Ik heb al meerdere keren op Google en zo gezocht, maar de dames zullen ondertussen wel een andere achternaam hebben en de heren, ja, de heren, die houden vaak van verhuizen. Of ze doen nog niet aan 'nieuwe media'.

Hieronder staan wat namen. Let niet op de volgorde, want ik werk uit mijn hoofd. Als je je (meisjes)naam erbij ziet staan en je weet nog wie ik ben (en je wilt het nog weten ook) dan stuur me een keer een mail.
KEN je een van de personen die in de tabel staan, dan mag je me ook mailen om te vertellen hoe het met die persoon vergaan is.

En dan nu de mensen.

Naam Wat achtergrond OK
Carla van Eerdewijk Carla. Mijn droommeisje. Carla was mooi mollig, donkerblond, woonde in Boxtel (zoals de meeste meisjes) en was mijn idool. Alleen durfde ik haar dat niet te zeggen. Affijn, nu weet heel de wereld het.
Van Tonnie van de Langenberg hoorde ik dat ik niet de enige in de klas was met goede smaak. Misschien dat we dus met zijn tweeën een keer met een bos rozen naar haar toe moeten (als we d'r gevonden hebben).
Brigitte van Fessem Brigitte kwam uit Best. Een leuke meid, beetje klein, maar wel fijn.. :o). Ik heb nog een paar keer met haar gedanst op de klasse fuifjes die ieder jaar werden gegeven.
Brigitte kwam op een hele goede tweede plaats!
Yolanda Wassink Een blond meisje, aan de grote kant voor haar leeftijd. Ze had destijds in een fotoreportage voor 'Melk de witte motor' meegedaan, meen ik.
Het Aatje zegt dat Yolanda ondertussen al 25 jaar les heeft gegeven op een Boxtelse basisschool. En geloof me: Hans heeft altijd gelijk. Gezien het eindig aantal basisscholen in Boxtel is de zoektocht hiermee dus feitelijk beslecht.
Wim van den Breekel Wim woonde ook in Oisterwijk. Ik heb een idee waar ie woont en als ik perse zoek, dan vind ik hem. Alleen ik weet niet of ik dat wil. Dus laten we het hier even bij.
Rini van Ruuremonde Rini woonde in Liempde en was een voetballer. Zijn vader werkte bij een vijlenfabriek (Nicholson). Hij was een van de vier of vijf kinderen waarmee ik in de vierde en vijfde klas een gemeenschappelijk vakkenpakket (Ned, Eng, Wis, Nat, Sch, Eco) had.
Nooit meer gezien sinds 1973. Zo gaat dat.
Henk Schellekens Henk kwam uit Gemonde (een gat tussen Boxtel en St Michielsgestel (een gat tussen Boxtel en Vught)). Eigenlijk zou ik dus goede vrienden moeten zijn met Henk want Gemonde ligt aan de Dommel. En op de Dommel kun je varen. I rest my case.
Nooit meer gezien sinds 1973.
Hanny van Eerd Rode haren, echte liefde. Dat vond ook d'n DoDo. D'n DoDo is haar een keer achterna gegaan in het meisjestoilet op de eerste verdieping. De hele klas stond op de gang te wachten wie er het eerst naar buiten zou komen. Ik ben vergeten wie het was. De speculaties liepen hoog op. Maar ik denk dat er gewoon niks gebeurd is. Het was immers 1971 en in Boxtel.
Hans van der Aa schijnt nog wel eens contact te hebben met haar.
Jos van Doleweerd Ook bekend als d'n DoDo. Heel levendige jongen, vrolijk, spontaan, impulsief. De levensgenieter. Zat achter alle meiden aan die dat leuk vonden (zonder het te hoeven toegeven).
Op een verjaarsfeestje begin 90-er jaren heb ik nog eens vernomen dat ie in die tijd internationaal chauffeur was. Nog steeds in ieder stadje een ander schatje dus. Nu, in 2007, hoor ik dat ie rond 1997 het tijdelijke met het eeuwige verwisseld heeft. Net 40 en overleden aan slokdarmkanker. Het leven is vergankelijk. Of de zeespiegel nou stijgt of niet. Ik heb het bericht net gelezen en de rillingen lopen nog over mijn lijf.
Anderzijds, d'n Dodo heeft waarschijnlijk 75 jaar aan leven in die 40 jaar geperst, dus hij heeft zijn deel gehad. De saaien worden altijd ouder.
Frans van Kasteren Frans kwam uit Liempde en was klein van stuk. Net als Piet Hein. De rest was navenant. Ik heb Frans rond 1976 nog eens gezien. Hij leek twee keer zo groot geworden te zijn.
Hans Maassen Hans kwam later tussen ons, meen ik. Doubleur vanuit het JRC. Hij was ook al wat ouder dan wij. 'Good looks', dat is hoe je Hans het beste omschrijft, destijds. Een slungel, goed gemutst en altijd in voor iets geinigs. Tenzij het om basketbal ging. Dan moest alles tot in de puntjes zijn.
Van een Ushio stagiaire heb ik eens vernomen dat ie kroegbaas was in Boxtel en twee mooie dochters heeft. Van het Aatje heb ik geleerd dat ie ondertussen in de Boxtelse gemeenteraad zit voor een of andere subversieve club .
Puskas van de Wielen Zoon van een drukker uit Schijndel. Onze klasse vertegenwoordiger. Hij moest het klasseboek meenemen tussen de lessen door. Olijk figuur.

Hij is begin 2008 overleden: weer eentje minder .

Piet Ermen Piet kwam ook uit Oisterwijk. En daar woont ie nog steeds. Ik heb hem nog een paar keer gezien de laatste 10 jaar. Zijn broer heeft een caravan bedrijf aldaar en als je hem dus zoekt: de gouden gids is je beste vriend.
Kees van den Bijgaard Kees woonde aan de Scheepersdijk in Oisterwijk. Als ik het goed heb, is ie bouwkunde gaan studeren aan de HTS te Tilburg. En als ie in de bouwfraude enquete niet vermorzeld is tussen de parlementaire enquete perikelen zal ie het wel goed doen denk ik.
Maria Dimmers Ik zat in HAVO-3 naast Maria Dimmers. Ze had een bril, net als ik. De rest ben ik een beetje vergeten. Maar de vorm van haar borsten niet. Ik kneep er wel eens zachtjes in. Dat vond ze niet leuk, maar ze heeft er ook nooit werk van gemaakt en dus vond ze het misschien toch wel leuk. We zaten rechtsachter in de klas, bij Loet, William en Brigitte.

Hoe zou het met haar vergaan zijn?

Tom Leermakers Tom woonde in Boxtel, recht tegenover de school en was DUS iedere dag te laat. Dat liet Tom koud, maar de handenarbeid leraar werd er best heet door. Tom was zoon van de timmerman. En hij woont tegenwoordig in Oisterwijk. Ik zie hem wel eens. Hij mij ook. En daar laten we het bij. Misschien maar beter ook.

De laatste tijd zie ik hem wel eens als pakjesbezorger hier in Tilburg. Of het is een dubbelganger.

Margot van Onna Margot was de zus van Jaap van Onna. Ze was uit de bezemklas van de MMS gevallen en zo in het eerste jaar van de HAVO terecht gekomen. Sterke meid, ook toen al. Ze is getrouwd met Toon Konings en woont nog in Oisterwijk. Ook vindbaar via www.schoolbank.nl. We moeten er nog eens langs (Toon was een collega van Ria; ik was toen al weg bij Fuji) maar het komt er niet van. Ofschoon we wel al een keer door hun tuin zijn gevaren.
Jaap van Onna De broer van Margot. Jaap. Met zijn grote krullenbos. Klein brilleke. Ik heb hem nooit kwaad gezien. Rond 1994 heb ik nog eens een paar keer met hem gesproken op excursies van de Kamer van Koophandel. Hij had toen een bedrijfje dat snij-plotters maakte. Als het goed is, woont ie in Loon op Zand.
Marie Jose Driessen Tegenwoordig Berends. Zie je wel meer: de dames ruilen hun achternaam in voor een portie edelmetaal en wat beloftes. De meesten houden zich eraan. MJ ook.
Ik ben in HAVO-3 nog eens bij haar aan huis geweest. Ook MJ woonde in Oisterwijk. Ik moest wat over scheikunde uitleggen. 'We zijn alleen thuis' hoorde ik haar zeggen. Vervolgens heb ik haar drie keer uitgelegd hoe koolstof bindt aan waterstof. En ofschoon ze zowat op mijn schoot zat, snapte ik het niet.

We waren allebei iets aan het uitleggen. En we snapten het van elkaar niet. En zo ben ik nog: als je niet lomp tegen me bent, begrijp ik je niet.
Via Schoolbank.nl heb ik haar eens een mail gestuurd, maar ik ben bang dat die ergens op het www verdwaald is. Iets anders kan ik me niet bedenken. Of ik heb haar gevoelens toen zo diep gekrenkt dat ze me gewist heeft.

Gemma Kupers Het blondje van de klas met een eigen mentaliteit. Ze had in HAVO-3 een leuk T-shirt aan met de tekst 'Turn On' op haar linker en 'Turn Off' op haar rechter tepel. Enorme tieten. Geen borsten, maar echte tieten!
Hans Fassbender De zoon van de touringcar ondernemer annex Fiat garage te Schijndel. Lead guitar in een of ander rockbandje. Popie jopie.
Karin Funk Dochter van de burgemeester van Oisterwijk. Maar daar hebben we het nooit met haar over gehad. Ze woonde wel in de ambtswoning natuurlijk. Karin was mollig en had massa op de interessante plaatsen. Ze was bevriend met een badmeester, Schumann meen ik, en is daar later ook mee getrouwd meen ik.
Karin schijnt nu ergens in Rucphen te wonen. Kan ook St Willebrord zijn.
Marielle Denteneer De stoerste meid van de klas. Als ze tegenwoordig tuinbroeken draagt en aan damesvoetbal doet, dan zou me dat niks verbazen. Haar pa was gymleraar en honkbal trainer op het JRC. Zonder het te weten heeft ze mij definitief bij Carla weg gehouden.
Maar nou weet ze het wel. Ik denk dat je haar kunt vinden via haar broer Hans (hieronder). Als ik het goed heb werkt ze momenteel bij Viataal in St Michielsgestel. Net als de rest van de familie (zie 'Hans Denteneer').
Tom Denteneer Oudere broer van Marielle Denteneer. Was vooral goed in honkbal en basketbal. Er is op 2College Oisterwijk een sportleraar met deze naam. Ik denk dus dat we ook deze kunnen traceren en daarmee de rest van de familie ook.
Werkt volgens mij ook bij ViaTaal in St Michielsgestel (zie 'Hans Denteneer').
Hans Denteneer Jongere broer van Marielle en Tom. Blonk ook uit in alle sporten. Op deze webpagina https://www.autismeviataal.nl/dienst/ staat een hele verzameling Denteneers. En er staat iemand bij met de voornaam Marielle. En ze lijkt op 'onze' Marielle...
Sjannie van Engelen Ik herinner me een gezellige dikkerd. Afgaande op de foto die op schoolbank.nl staat zal dat wel kloppen. Ik heb een keer E-mail contact gehad, dus ze is traceerbaar.
Annette Bovendeert Annette was het meisje dat ook een exacte vakkenpakket had. Helaas niet hetzelfde als ik, dus ik zat alleen bij haar bij natuurkunde, scheikunde en wiskunde (meen ik).
Ik heb een tijdje naast haar gezeten en dan deden we de proefjes samen. Scheikunde proefjes natuurlijk. De andere snapte ik niet. Die stonden alleen in de boekjes die we onderling uitruilden.

Leuke meid, toen. En ik denk niet dat er veel veranderd is sindsdien... Op de eerste en laatste reunie (rond 1983) bleek ze in de informatica te zitten en ze deed maar wat schampertjes omdat ik met Sinclairs speelde. Ze was veel veranderd in 10 jaar tijd. Misschien dat mijn herinneringen beter kunnen blijven steken bij die van 1972. The wonder years.

Ineke Bakx Ineke was de dochter van een betonfabrikant uit Liempde. We hebben daar nog eens het klasse sinterklaasfeest gevierd. Ze had vaak een handvat-knot in haar haar.
Ineke Velthuis Ineke woonde ook in Oisterwijk. En daarmee was onze 'relatie' omschreven.
Wat is er van Ineke gekomen? Moeder? Kinderen? Ik zou het kunnen navragen via haar ouders, als die tenminste nog op het oude adres wonen. Maar ik wacht gewoon tot ze dit leest en dan een meel stuurt.

Or forever keeps her piece!

Mieke Swaters Ook Mieke kwam uit Oisterwijk. Maar ik fietste met de jongens mee. En niet met de meiden. Want de jongens PRAATTEN wel over de meisjes maar meefietsen was er niet bij! Nee nee, AFSTAND moest er zijn!
Affijn, daar heb ik dan al weer jaren spijt van... Ik heb Mieke in de 80-er jaren nog eens gezien, op De Lind in Oisterwijk, bij de winkel van bakker Van Wezel (probeer die nog maar eens terug te vinden!). Daarna nooit meer gezien.
Tonnie van de Langenberg Tonnie was en is ook een Gemondenaar (lieflijk plaatsje aan de Dommel). We hebben sinds een paar dagen weer contact via www.schoolbank.nl. Tonnie maakt een beetje een moeilijke tijd door, dus als je iets opbeurends hebt, stuur hem een mail.
Beppie Huis Een grote sterke meid die iedere dag op de fiets uit Vught kwam. Of toch uit Boxtel? Ik weet het niet meer.
Beppie was de vriendin van Ineke Velthuis.
Hans van der Aa Ik heb het aatje tot op de HTS gevolgd. Maar na het stagejaar zijn we elkaar uit het oog verloren.
Ik heb nog eens gehoord dat ie ergens in Den Haag op een mini sterie werkt. Dat past wel bij hem. Want een maxi sterie zou overkill zijn voor zo'n klein menneke.

Hee, Aatje, meel me eens!

Dat heeft ie ondertussen gedaan. Na omzwervingen door allerhande dubieuze afrikaanse staten is is nu beleidsmedewerker bij de dubieuste staat ter wereld: de onze. Op verzoek kan ik zijn E-mail adres doorgeven maar je kan ook inloggen op www.schoolbank.nl en dan zoeken op 'Hans' en 'Aa'.

Cynthia Hartman Cynthia bleek Jacinta te heten. En ook haar achternaam was veranderd in Ceelen. Dat heb je. Ze was ook ouder geworden. In allebei de betekenissen. Ik gaf de voorkeur aan het wazige beeld dat ik had uit het verleden.
Maar we zijn natuurlijk allemaal ouder en vooral lelijker geworden (aan de buitenkant; de binnenkant verandert niet) de laatste 35 jaar.
Lilian van Rossum Een licht-getint meisje waar ik een tijdje naast gezeten heb. Ach, we waren jong en letten op dingen die er niet toe doen.

Lilian kwam zeer kort na Brigitte.....

Yvonne Paymans Kwam ook uit Oisterwijk. Ze woonde ergens in de bossen in een villa meende ik. Leuke meid, maar er was iets met de Paymans want mijn ouders waren nogal afstandelijk. En ik dus ook.
Loet Koppelmans Loet was de zoon van een beeldend kunstenaar uit Best. Het enfant terrible van de klas. Niet omdat het een rotzak was, maar gewoon omdat ie voor zijn mening uitkwam. En daar was niet iedereen het mee eens in het docentencorps. Vooral Orban, de man die gevlucht was uit Hongarije omwille van de vrijheid kon Loet's drang naar vrijheid niet waarderen en stuurde hem, verblind door zijn eigen afgunst, iedere week de klas uit.

Hans van der Aa heeft laatst contact met hem gemaakt en dus is ie vanaf nu traceerbaar. Ook Loet schijnt ondertussen in de kunst te zitten.

William van Hannen William woonde in Best en was bij de scouting. Dat durfde je toen nog te zeggen. :o)
Dorrit Klaasen De spelling kan fout zijn, maar dit is wat ik me ervan herinner. Dorrit was een kleine, tengere meid. Geen 'flinke bos hout voor de deur' om het zo maar eens te zeggen en dus deden de jongens vaak vervelend of afwijzend.
In 1969 of 1970 hebben we bij haar sinterklaas gevierd. Ik had toen net haar naam getrokken bij de lotjes. En ik vond haar niet heel erg aantrekkelijk. Samen met mijn vader heb ik toch een mooie triplex dobbelsteen gemaakt voor haar met daarin wat simpels.

Als je dit leest Dorrit: wat is er van die dobbelsteen terecht gekomen? Heeft ie nog lang gebrand? ;o)
Dorrit, hoe gaat het met je? Ik denk dat ik van jou het meest wil weten hoe het met je gaat.

Coby Delmee Een van de 'hakkie-trutjes'. Dikke Coby vond zichzelf heel belangrijk (wie niet trouwens) en ze had toch wel iets speciaals.

Tot zover de namen van mijn klasgenootjes uit mijn kinderjaren. We waren rond de 17 toen we in 1973 uit elkaar gingen om onze toekomst gestalte te geven. We vonden onszelf heel wat en we konden nog vanalles worden. Ruimtevaarder niet. Om twee redenen: Nederland had geen lanceerbasis en ik had een bril. In die volgorde.

We zijn nu allemaal rond de 50 en gaan dingen voorbereiden om af te sluiten danwel af te stoten. Nog 1 keer omkijken, en dan de mist in. Of de oven.
Na enige contacten via E-mail begin ik eigenlijk tot de ontdekking te komen dat ik deze contacten moet laten zoals ze zijn: sluimerend. Het is allemaal TE lang geleden. We gingen als kinderen uit elkaar, in 1973, en dan nog een keer als krasse knarren bij elkaar komen? ALLES uitleggen wat er in 35 jaar van volwassen zijn gebeurd is. En alles moeten rechtvaardigen.

Ik moet er niet aan denken.
Mijn nieuwe verleden start dus ergens medio 80-er jaren. Daarvoor was het proberen en experimenteren.

Page created December 2004,