DNS: Toen en nu

Deze pagina was een relaas over wat ons was overkomen in de eerste twee jaren van het bestaan van DNS (De Nieuwste School). Wat ons was overkomen paste niet in ons beeld van een school. Maar, dat was in het schooljaar 2006/07 en we zitten nu in 2009/10. Er schijnen dingen veranderd te zijn, ten goede, en daarom is deze pagina zwaar aangepast. Na een niet te sterke start heeft de school (sinds het aantreden van Dhr Peerenboom) een groot aantal veranderingen ten goede doorgemaakt.

Mijn dochter zit ondertussen op het gymnasium dus dat is allemaal goed gekomen. En de tijd zal leren hoe de rest terecht gaat komen. Let daarom goed op de signalen van je schoolgaande kind, ongeacht op welke school of schooltype het zit.

In het verleden zijn er enkele mails van bedenkelijk allooi binnengekomen. Daar doe ik niks mee. Laatst zijn er enkele van dergelijke mails naar de Hyves pagina van mijn dochter gestuurd. Dat was een slappe daad.
Maar vandaag (14 october 2009) kreeg ik een erg genuanceerde mail van een DNS leerling aan en daaruit bleek dat de school veranderd is. Samen zijn we tot de conclusie gekomen dat de oude koe gewoon in de sloot mag blijven liggen.

Voorgeschiedenis

Medio 2005 werden we aangenaam verrast door enkele artikelen in het Brabants Dagblad. Enkele punten zoals die in de DNS brochures en websites stonden:

Het merendeel van wat beloofd werd is in die tijd achterwege gebleven. Er zijn een aantal andere verwikkelingen geweest waar ik hier niet op in ga want dat was bij het vorige schoolbestuur. Het was voor ons voldoende reden om ons kind van school te halen. Een voorbeeld dat door minimaal 4 anderen gevolgd is (want die zitten op dezelfde school als mijn dochter).

DNS nu

Hoe DNS nu is weet ik natuurlijk niet. Als ik er langs kom zie ik allemaal port-a-cabins staan die toch wel erg op leslokalen lijken. En vandaag kreeg ik een mail van een leerling die me vertelde dat het niveau de laatste twee jaar erg gestegen is, met echte lessen en dito leraren.

Daarom is de pagina aangepast van een waarschuwings pagina naar een neutrale. Na de halfslachtige start schijnt er nu een echt schoolplan te zijn met resultaten. De vorige webpagina heeft dus gewerkt. En dus moeten we de school nu het voordeel van de twijfel geven zoals we dat bij iedere andere school ook doen.

Dit neemt niet weg dat je als ouder je kind dagelijks moet volgen qua gebeurtenissen op school. Dat geldt voor alle scholen, schoolsoorten en profielkeuzes. Ze vinden zichzelf een hele peer maar het blijft je kind en wij blijven er verantwoordelijk voor.

Pagina gemaakt op 7 October 2007,